Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sandviç Ekmeği Tarifi

Sandviç Ekmeği

Sandviç Ekmeği Tarifi

Sandviç Ekmeği tarifi: Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet toz maya
  • 3 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un

Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • 1 çay kaşığı maya, 1 su bardağı su, 1 su bardağı unu yoğurma kabınıza alı ve güzelce karıştırın.
  • Jelatinle üstünü kapatıp en az 10 saat bekletin. Aksamdan yapıp sabaha pişirebilirsiniz.
  • Önceden hazırladığınız mayanın içine kalan mayayı 2 su bardağı ilik suyu ve unu aza azar ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Kabaca toparladıktan sonra tezgaha alıp en az 3 dakika boyunca yoğurun.
  • Elinize yapışırsa unlayın ve 10 eşit parçaya bölün güzelce yuvarlayıp üzerine örtü serip 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen bezenizi alıp 1 cm inceliğinde açıp sağ ve sol köşeleri eşit alarak içe doğru köşelerden bastırın.
  • İşlemi hamur sonuna gelene kadar yapın. Bitiş kısmında hamuru birleştirin.
  • Köşelerden elinize merdane hareketiyle inceltin orta kısma dokunmayın şiş dursun.
  • Tepsinize alıp en 30 dakika daha dinlendirip keskin bir bıçak yada mutfak jiletiyle yan tutarak derin bir çizik atin.
  • En az 15 dakika önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Piştiğinde tepsiden hemen çıkarın her tarafı hava alacak şekilde soğutun terleme yapmasın. Afiyet olsun.

Sandviç Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzun her aşamasında mutlaka dinlendirin.

Sandviç Ekmeği tarifi için servis önerisi

Dondurucuya atabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Sandviç Ekmeği ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021