Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav tarifi: Tavuklu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Tavuklu Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra iyice haşlanana kadar pişirin. Ardından hafif soğuduktan sonra didikleyin.
  • Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
  • Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın ventencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  • Pilav pişerken arada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeyenbırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuklu Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pirincin kalitesi ve cinsine göre kullanacağınız tavuk suyu miktarını 1/2 su bardağı oranında azaltıp, arttırabilirsiniz.Suyunu çekmek üzere olan pilavı; çok fazla karıştırmadan, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. Tane tane kalması için dinlendirdikten sonra servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025