Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı tarifi: Özbek Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Pilavı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Özbek Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Özbek Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları tereyağında kavurup 5 dakika sonra etleri ekleyin.
  • Et iyice piştikten sonra havuçları ekleyin.
  • 2-3 dakika sonra pirinci ekleyin ve 5 dakika karıştırın.
  • Ardından su, karabiber ve arzuya göre baharatını ekleyin.
  • 5 dakika yüksek, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Özbek Pilavı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021