Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav tarifi: Hamsili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsili Pilav nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamsili Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram temizlenmiş karadeniz hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 bağ pirinç
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç maydonoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamsili Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye alıp kavurmaya başlayın.
  • Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra tencereye ilave edin, çam fıstıklarını da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kuş üzümlerini ve 3 su bardağı kaynar suyu ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişmesine yakın yeşillikleri ve baharatları ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
  • 10 dk dinlendirdikten sonra karıştırıp havalandırın. İçinden defne yapraklarını çıkartın.
  • Yağlanmış güveçlere tuzlanmış, karabiberlenmiş hamsileri derili kısımları dışa gelecek şekilde dizin.
  • İçlerine pilavı doldurun ve hamsilerin açıkta kalan kısımları ile pilavın üstünü örtün.
  • Üzerilerine kurumamaları için ikişer yemek kaşığı su gezdirip, bir fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Hamsili Pilav ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021