Tavuklu Pazı Dolması Tarifi
Tavuklu Pazı Dolması tarifi: Tavuklu Pazı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pazı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Pazı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 bağ pazı
- 2 adet tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı yenibahar
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Tavuklu Pazı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Pazıların saplarını kesin. Kaynar suyun içinde yaklaşık 1 dakika beklettikten sonra soğuk suyun içine atın ve şoklayın.
- Ardından fazla suyunu süzdürmek için süzgecin içine alın.
- Tavukları minik parçalar halinde doğrayın.
- Büyük bir bıçak yardımıyla ince ince kıyarak kıyma kıvamına getirin ya da rondodan geçirin.
- Ardından bir kabın içinde tavuk, pirinç, diğer tüm iç malzemeleri ve baharatları da ekleyerek karıştırın.
- Daha önceden haşladığınız pazıların içini bu harçtan doldurarak sarın.
- Sarmaları tencerenin içine dizin.
- Sarmaların bitim hizasına kadar su ilave edin.
- Ocağın üzerine alın ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Ayrı bir yerde tavanın içinde tüm sos malzemelerini karıştırın ve pişmekte olan sarmaların üzerine gezdirin.
- Bu şekilde 10-15 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
- Dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Tavuklu Pazı Dolması tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanına yoğurt ilave ederek sarmalarınızı servis edebilirsiniz.