Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması Tarifi

Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması

Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması Tarifi

Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması tarifi: Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram dana eti
  • 300 gram kuyruk yağı
  • 2 baş soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 4 dal nane
  • 4 dal dereotu
  • 1 kilogram asma yaprağı

Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Yeşillikleri doğrayın. Yaprakları sıcak suda tuzu gidene kadar yıkayın.
  • Et, kuyruk yağı, soğan, dereotu ve naneleri kıyma makinesinden çekin. Pirinçle karıştırıp harç yapın.
  • Tencerenin dibine yağ dökün, etli harca pirinci ekleyin ve yumru şeklinde sarıp tencereye dizin. 1 bardak su koyup pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Azerbaycan Usulü Yaprak Dolması ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021