Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
Tavuklu Nohutlu Pilav tarifi: Tavuklu Nohutlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Nohutlu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Nohutlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Nohutlu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin. Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
- Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın. Eriyince pirinçleri ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ilave edin.
- Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyu tamamen çekince ocaktan alın.
- Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde pilavınızı demlenmeye bırakın. Pilav demlenince güzelce karıştırın. Üzerine didiklenmiş tavuk ilave ederek servis edin. Afiyetler olsun!
Tavuklu Nohutlu Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçleri saydamlaşana kadar kavurun. Pilavınızın tüm suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Dilerseniz pişirme aşamasındayken didiklenmiş tavukları içerisine aktarabilirsiniz.