Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek Tarifi
Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek tarifi: Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  yufka
- 1/2 kilogram  mantar
- 1/2 kilogram  tavuk bonfile
- 2 adet  yumurta
- 1 adet  yeşil biber
- 1 adet  kapya biber
- 1 adet  soğan
- 1 su bardağı  süt
- 1/2 su bardağı  sıvı yağ
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay kaşığı  tuz
Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Mantarlar ince ince doğranır. Bir yemek kaşığı sıvı yağ konulan tencerede sotelenir.
- Bir başka tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ konulur. Yemeklik doğranan soğan sıvı yağ konulan tencerede kavrulur.
- Üzerine kuşbaşı doğranan tavuklar eklenir. Biberler ince ince doğranır, eklenir.
- Tuz, karabiber eklenerek pişirilir. Bir kapta yumurtalar çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağı eklenir.
- Üzerine süt ve sıvı yağı eklenir. Yufkalar serilir. Dörde bölünür. Her biri üçe bölünür. 1 yufkadan 12 adet parça elde edilir. Ya da hazır üçgen yufka da kullanılabilir.
- Bir üçgen yufkanın üzerine 1-2 kaşık sostan sürülür. Tavuklu mantarlı iç sostan eklenip sigara böreği gibi sarılır. Bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli oluyor.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına börekler dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı çörek otu serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yanına yoğurt ve labne peynir eklenmiş bir dip sos eşlik edebilir.