Tavada Sebzeli Somon Tarifi
Tavada Sebzeli Somon tarifi: Tavada Sebzeli Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Sebzeli Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavada Sebzeli Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram somon
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 4-5 damla limon suyu
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı sirke
Tavada Sebzeli Somon tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak somonu derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuzu alıyoruz.
- Birkaç damla limon suyu damlatıp karıştırıyoruz. Balıkları yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Ayrı bir kaseye yemeklik doğranan patatesi, küp küp doğranan havucu, yemeklik doğranan soğanı, baharatları, sirkeyi, tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıyoruz.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıyoruz. Sebzeli karışımı tencereye ekliyoruz.
- Sebzeleri 5-6 dakika kavuruyoruz. Somonları tencereye temas edecek şekilde diziyoruz. Önlü arkalı yüksek ateşte kızartıyoruz. Ocağın altını kısıyoruz.
- Yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun.