Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Pratik Alabalık Tarifi

Fırında Pratik Alabalık

Fırında Pratik Alabalık Tarifi

Fırında Pratik Alabalık tarifi: Fırında Pratik Alabalık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Pratik Alabalık nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Pratik Alabalık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet alabalık
  • 5 adet küçük boy patates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Pratik Alabalık tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle temizlenmiş ala balıklarımızı yıkıyoruz. Balıkları süzülmeye bırakıyoruz. Daha sonra fırın tepsimize balıkların yapışmaması için yağlı kağıtları seriyoruz.
  • Kağıtları serdikten sonra ala balıkları tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra yağ, kekik, toz kırmızı biber, sarımsak, salça ve tuzumuzu belirttiğimiz miktarda bir kasede karıştırıyoruz.
  • Oluşan karışımı balıkların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Bu işlem bittikten sonra patatesleri ve soğanları soyuyoruz. Patatesleri kızartmalık şeklinde uzun kesip, soğanları ise halka halka doğruyoruz ve yanlarına koyuyoruz.
  • Eğer dilerseniz balıkların üzerine birer çay kaşığı tereyağı da bırakabilirsiniz. Lezzetini artırmış olursunuz böylelikle. Fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Fırında Pratik Alabalık ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021