Tavada Pırasalı Tart Tarifi
Tavada Pırasalı Tart tarifi: Tavada Pırasalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Pırasalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tavada Pırasalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 8 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 2 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 dilim ufalanmış beyaz peynir
Tavada Pırasalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pırasaları uzunlamasına ikiye bölüp ince şekilde doğrayalım. Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim..
- Pırasalar yumuşayana kadar soteleyelim. Damak zevkinize göre tuz ve pul biber atın. Karıştırın.
- Harcı soğumaya bırakalım.
- Orta boy teflon tavanın her yerini yağlayalım.
- Büyük bir kapta yumurta, yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışan cıvık hamur elde edelim.
- En son hamuru elimizi yağlayarak toparlayalım.
- Hamuru tavaya eşit şekilde elimizi yağlayarak yayalım.
- Hamuru tavaya yayarken biraz kenarlarını yukarı doğru çıkartalım. İç harç geleceği için burası önemli.
- 1 tatlı kaşığı salçayı 1 yemek kaşığı su ile açıp sürülecek kıvama getirelim. İçine pul biber ve kekik ilave edip karıştıralım.
- Salçalı karışımı fırçayla hamurun üzerine eşit sekilde sürelim.
- Üzerine bolca kaşar rendesi serpelim.
- Pırasalı karışıma ufalanmış beyaz peyniri ilave edip karıştıralım.
- Hamurun üzerine pırasalı harcı yerleştirelim.
- Onun üzerine ise bolca kaşar rendesi serpelim. En son susam ve çörek otu koyalım.
- Tavanın kapağını kapatalım. Bu şekilde akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyup sabah pişirebilirsiniz. Veya hemen ocağa alıp pişirip servis edebilirsiniz.
- Orta göz ocakta kısık ateşte altı iyice kızarana kadar ağzı kapalı şekilde pişirelim. Afiyet olsun.