Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Pırasalı Tart Tarifi

Tavada Pırasalı Tart

Tavada Pırasalı Tart Tarifi

Tavada Pırasalı Tart tarifi: Tavada Pırasalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Pırasalı Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Pırasalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 2 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 dilim ufalanmış beyaz peynir

Tavada Pırasalı Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pırasaları uzunlamasına ikiye bölüp ince şekilde doğrayalım. Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim..
  • Pırasalar yumuşayana kadar soteleyelim. Damak zevkinize göre tuz ve pul biber atın. Karıştırın.
  • Harcı soğumaya bırakalım.
  • Orta boy teflon tavanın her yerini yağlayalım.
  • Büyük bir kapta yumurta, yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışan cıvık hamur elde edelim.
  • En son hamuru elimizi yağlayarak toparlayalım.
  • Hamuru tavaya eşit şekilde elimizi yağlayarak yayalım.
  • Hamuru tavaya yayarken biraz kenarlarını yukarı doğru çıkartalım. İç harç geleceği için burası önemli.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı 1 yemek kaşığı su ile açıp sürülecek kıvama getirelim. İçine pul biber ve kekik ilave edip karıştıralım.
  • Salçalı karışımı fırçayla hamurun üzerine eşit sekilde sürelim.
  • Üzerine bolca kaşar rendesi serpelim.
  • Pırasalı karışıma ufalanmış beyaz peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Hamurun üzerine pırasalı harcı yerleştirelim.
  • Onun üzerine ise bolca kaşar rendesi serpelim. En son susam ve çörek otu koyalım.
  • Tavanın kapağını kapatalım. Bu şekilde akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyup sabah pişirebilirsiniz. Veya hemen ocağa alıp pişirip servis edebilirsiniz.
  • Orta göz ocakta kısık ateşte altı iyice kızarana kadar ağzı kapalı şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025