Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavada Adana Böreği Tarifi

Tavada Adana Böreği

Tavada Adana Böreği Tarifi

Tavada Adana Böreği tarifi: Tavada Adana Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tavada Adana Böreği nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavada Adana Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 yaprak baklavalık yufka
  • 1 yaprak yufka
  • 120 mililitre tereyağı (eritilmiş)
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 100 gram çeçil peyniri
  • 80 gram pastırma

Tavada Adana Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Kullanacağımız tavayı sıvı yağ veya tereyağı ile yağlıyoruz. 1 kat baklavalık yufkanın üzerine eritilmiş tereyağ sürüyor ve bunu 10 kat olacak şekilde tekrarlıyoruz.
  • Normal yufkanın yarısını tereyağına batırıp baklavalık yufkaların üzerine seriyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, çeçil peynir ve pastırmaları diziyor kalan yufkanın yarısını tereyağına batırıp üzerine seriyoruz.
  • Ardından bir adet baklavalık yufkayı tereyağ ile yağlayıp seriyor bu işlemi 5 kat olacak şekilde tekrarlıyoruz.
  • Böreğimizi baklava şeklinde dilimliyoruz. Kısık ateşte çevire çevire kızarana kadar alt-üst pişiriyoruz.

Tavada Adana Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Böreğin her tarafının eşit pişmesi için çevirerek pişirmek önemli bir detay bu yüzden pişirirken ocağın başından ayrılmayın.

Tavada Adana Böreği tarifi için servis önerisi

Sıcakken tüketiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tavada Adana Böreği ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021