Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi: Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında süt ve suyu, kapağı olan bir kaba koyuyoruz. Zeytinyağı, maya, şeker ve tuzu da koyup karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Kapağını kapatıp hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
  • İç harcı için haşhaş, ceviz ve yağı karıştırıyoruz. (İsteğe bağlı olarak miktarlarını artırıp azaltabilirsiniz.)
  • Mayalanan hamuru yumak yapıyoruz ve dikdörtgen bir şekilde açıyoruz. Üzerine iç harcını sürüyoruz. Yine dikdörtgen şeklinde kesip kıvırıyoruz.
  • Yanmaz kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını, fırça yardımıyla sürüp 180 derece fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021