Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi tarifi: Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 100 gram kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebisi için gereken malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç, derince bir tencereye alın ve bir çırpma teliyle güzelce karıştırdıktan sonra, ocağın altını açın.
  • Kaynayıp, koyulaşan dek sürekli karıştırarak pişirin ve pişince altını kapatıp, içine vanilya ve tereyağı ekleyip, yağ eriyene dek karıştırın .
  • Bir tart kalıbını suyla ıslattıktan sonra, hazırladığınız muhallebiyi kalıba dökün ve oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Bir tavada erittiğiniz yağda kadayıfları ve toz şekeri güzelce kavurun.
  • Dolaptan aldığınız kabı bir servis tabağına ters çevirin. Eğer zorlanırsanız kenarlarından bir bıçak yardımıyla ayırabilirsiniz.Üstüne kavrulmuş kadayıfları dökün ve toz antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025