Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi tarifi: Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 100 gram kavrulmuş kadayıf
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisi için gereken malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç, derince bir tencereye alın ve bir çırpma teliyle güzelce karıştırdıktan sonra, ocağın altını açın.
- Kaynayıp, koyulaşan dek sürekli karıştırarak pişirin ve pişince altını kapatıp, içine vanilya ve tereyağı ekleyip, yağ eriyene dek karıştırın .
- Bir tart kalıbını suyla ıslattıktan sonra, hazırladığınız muhallebiyi kalıba dökün ve oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Bir tavada erittiğiniz yağda kadayıfları ve toz şekeri güzelce kavurun.
- Dolaptan aldığınız kabı bir servis tabağına ters çevirin. Eğer zorlanırsanız kenarlarından bir bıçak yardımıyla ayırabilirsiniz.Üstüne kavrulmuş kadayıfları dökün ve toz antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.