Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Rulo Ekmek Tarifi

Tarçınlı Rulo Ekmek

Tarçınlı Rulo Ekmek Tarifi

Tarçınlı Rulo Ekmek tarifi: Tarçınlı Rulo Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Rulo Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 3/4 su bardağı sıcak süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı (silme) tuz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Arası için:

  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Beyaz sos için:

  • 2 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri

Tarçınlı Rulo Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak süt ve maya derin bir kaseye alınır ve karıştırılır.
  • Diğer malzemeler eklenir ve hepsi yoğurulur.
  • Hamur kulak memesi kıvamını aldıktan sonra üzeri streç filmle kaplanır ve 1 saat sıcak ortamda gelmesi beklenir.
  • 1 saat sonra hamur dörtgen şeklinde açılır ve arası yağ ile kaplanır.
  • Yağın üzerine karıştırdığımız tarçın ve esmer şeker serpilir.
  • Rulo olacak şekilde sarılır ve dilimlenir. Her bir dilim yağlanmış borcama alınır ve tekrar 1 saat dinlendirilir.
  • Daha sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Beyaz sos için su ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Servis yaparken üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025