Tarçınlı Rulo Ekmek Tarifi
Tarçınlı Rulo Ekmek tarifi: Tarçınlı Rulo Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tarçınlı Rulo Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 3/4 su bardağı sıcak süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı (silme) tuz
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
Beyaz sos için:
- 2 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri
Tarçınlı Rulo Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak süt ve maya derin bir kaseye alınır ve karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenir ve hepsi yoğurulur.
- Hamur kulak memesi kıvamını aldıktan sonra üzeri streç filmle kaplanır ve 1 saat sıcak ortamda gelmesi beklenir.
- 1 saat sonra hamur dörtgen şeklinde açılır ve arası yağ ile kaplanır.
- Yağın üzerine karıştırdığımız tarçın ve esmer şeker serpilir.
- Rulo olacak şekilde sarılır ve dilimlenir. Her bir dilim yağlanmış borcama alınır ve tekrar 1 saat dinlendirilir.
- Daha sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Beyaz sos için su ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Servis yaparken üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.