Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça tarifi: Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 demet dereotu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un, kabartma tozu, tuz, şeker, tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt ve 2 yumurtanın birinin tamamı, diğerinin sadece akını (sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılacak) derin bir kabın içine alıyoruz.
  • Ardından dereotunu ve peynirleri de ekleyip güzelce hamura karışmasını sağlıyoruz. Hamurumuz iyice karıştıktan sonra ortalama 20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzdan cevizden büyük parçalar kopararak yağlı kağıda diziyoruz. Üzerlerine kenara ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüyoruz.
  • 180 derecede 30 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğutuyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Poğaçaların üzerini, arzuya göre çörek otu veya susam ile süsleyebiliriniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Dereotlu Poğaça ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021