Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Barbunya Tarifi

Tarçınlı Barbunya

Tarçınlı Barbunya Tarifi

Tarçınlı Barbunya tarifi: Tarçınlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram haşlanmış barbunya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 demet doğranmış maydanoz

Tarçınlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp şeklinde kesin. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanları ve ardından havuçları soteleyin. Salçayı ekleyin. Sarımsakları dilimleyip kavurmaya devam edin.
  • Barbunyayı ve rendelediğiniz domatesi de tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.
  • Kuş üzümü, tuz, şeker ve çubuk tarçını ilave edin. İnce kıydığınız maydanozları da ekleyin. Son olarak suyu ekleyin. Barbunya suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025