Tarçınlı Barbunya Tarifi
Tarçınlı Barbunya tarifi: Tarçınlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tarçınlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram haşlanmış barbunya
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 3 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 demet doğranmış maydanoz
Tarçınlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp şeklinde kesin. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanları ve ardından havuçları soteleyin. Salçayı ekleyin. Sarımsakları dilimleyip kavurmaya devam edin.
- Barbunyayı ve rendelediğiniz domatesi de tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.
- Kuş üzümü, tuz, şeker ve çubuk tarçını ilave edin. İnce kıydığınız maydanozları da ekleyin. Son olarak suyu ekleyin. Barbunya suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.