Tarçınlı Barbunya Tarifi
Tarçınlı Barbunya tarifi: Tarçınlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tarçınlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram  haşlanmış barbunya
 - 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
 - 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
 - 2 adet  soğan
 - 2 adet  havuç
 - 1 yemek kaşığı  domates salçası
 - 3 diş  sarımsak
 - 3 adet  rendelenmiş domates
 - 2 yemek kaşığı  kuş üzümü
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  toz şeker
 - 2 adet  çubuk tarçın
 - 1/2 su bardağı  su
 - 1/2 demet  doğranmış maydanoz
 
Tarçınlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp şeklinde kesin. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanları ve ardından havuçları soteleyin. Salçayı ekleyin. Sarımsakları dilimleyip kavurmaya devam edin.
 - Barbunyayı ve rendelediğiniz domatesi de tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.
 - Kuş üzümü, tuz, şeker ve çubuk tarçını ilave edin. İnce kıydığınız maydanozları da ekleyin. Son olarak suyu ekleyin. Barbunya suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.