Tam Tahıllı Ekmek Tarifi
Tam Tahıllı Ekmek tarifi: Tam Tahıllı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Tahıllı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tam Tahıllı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı siyez unu
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 avuç susam
- 1 avuç chia tohumu
- 1 avuç beyaz kinoa
Tam Tahıllı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Unu derin bir kaba alıp ortasını açıyoruz. Maya, ılık su, bal ve tuzu ekliyoruz. Susam, chia ve kinoayı da ekledikten sonra hamur halini alana kadar yaklaşık 5 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini bez ile kapatıp, sıcak bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonrasında tezgahı unlayıp, hamurumuzu alıp 3-4 kez katlıyoruz ve somun şeklini veriyoruz.
- Üzerini bıçakla boydan boya çizip ve tekrar üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.
- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap su koyuyoruz.
- Sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişiriyoruz.
- Çıkardıktan sonra soğuyana kadar dilimlemeyin. Afiyet olsun.