Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi
Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye tarifi: Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir kaba alın elinizle hafifçe karıştırın.
- Bu karışımın içerisine pudra şekerini, vanilya, kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşacık, yağlı yapıda bir kurabiye elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu streç filme sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- Hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde hamurunuzu 3 eşit parçaya bölerek merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Dilerseniz daha kalın açabilirsiniz.
- Ardından kurabiye kalıbıyla şekiller çıkararak yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında renkleri çok hafif dönene kadar 10-15 dakika arası pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Tam Ölçülü Kıyır Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyenizin hamurunu kadar çok dinlendirirseniz o kadar lezzetli olur. Pişirme aşamasında ise sadece renginin çok hafif değişmesine özen gösterin. Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirmeden üzerine pudra şekeri serpmeyin. Dinlendikçe kıvamı değişecektir.