Tam Buğday Unlu Hamburger Ekmeği Tarifi
Tam Buğday Unlu Hamburger Ekmeği tarifi: Tam Buğday Unlu Hamburger Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Hamburger Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Tam Buğday Unlu Hamburger Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Tam Buğday Unlu Hamburger Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ılık sütünüzü alıp toz mayayı ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırın.
- Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurun ağzını kapatıp 40 dakika bekletin. Hamurunuz mayalandıktan sonra istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
- Bezeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 15 dakika da tepside dinlendirin.
- Kabaran bezelere çok bastırmadan fırçayla yumurta sarısı sürün.
- En son susam, çörek otu serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.