Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tam Buğday Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Unumuzu geniş bir cam kaseye alalım ve ortasını açıp mayayı ekleyelim.
- Ilık süt ve su karışımına balı ekleyelim. Ballı sütlü karışımı mayanın üzerine döküp beş dakika bekletelim. Ardından, kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş baron bir kalıba alalım ve 15 dakika daha tepsi mayalanması yapalım.
- Üzerine yumurta beyazı sürüp istediğiniz her türlü tohumu ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirip, fırın derecesini 180 dereceye alıp 30 dakika daha pişirelim.
- Dinlenince dilimlemesini yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Tepsi mayalanması mutlaka yapılmalıdır.