Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tam Buğday Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı  tam buğday unu
 - 1 yemek kaşığı  instant maya
 - 1 su bardağı  ılık süt
 - 1 çay bardağı  su
 - 1 tatlı kaşığı  bal
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet  yumurta
 
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Unumuzu geniş bir cam kaseye alalım ve ortasını açıp mayayı ekleyelim.
 - Ilık süt ve su karışımına balı ekleyelim. Ballı sütlü karışımı mayanın üzerine döküp beş dakika bekletelim. Ardından, kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
 - Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş baron bir kalıba alalım ve 15 dakika daha tepsi mayalanması yapalım.
 - Üzerine yumurta beyazı sürüp istediğiniz her türlü tohumu ekleyebilirsiniz.
 - Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirip, fırın derecesini 180 dereceye alıp 30 dakika daha pişirelim.
 - Dinlenince dilimlemesini yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Tepsi mayalanması mutlaka yapılmalıdır.