Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Ekmek

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta

Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Unumuzu geniş bir cam kaseye alalım ve ortasını açıp mayayı ekleyelim.
  • Ilık süt ve su karışımına balı ekleyelim. Ballı sütlü karışımı mayanın üzerine döküp beş dakika bekletelim. Ardından, kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş baron bir kalıba alalım ve 15 dakika daha tepsi mayalanması yapalım.
  • Üzerine yumurta beyazı sürüp istediğiniz her türlü tohumu ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirip, fırın derecesini 180 dereceye alıp 30 dakika daha pişirelim.
  • Dinlenince dilimlemesini yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Tepsi mayalanması mutlaka yapılmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025