Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği tarifi: Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı tam buğday unu

Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve süt ılıştırılır. Maya eklenip eritilir.
  • Kaba un ve diğer malzemeler koyulup yoğurulur. 1 saat mayalandırılır.
  • Şekil verilip 1 saat tepsi mayası için dinlendirilir.
  • 200 derece fırında 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Mayalanma işlemi çok önemli saatlerine dikkat ederek mayalanmasını sağlayın. Ekmeğinizin üzeri sert olmasını istemiyorsanız piştikten sonra üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025