Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek tarifi: Tahinli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tahinli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 avuç dövülmüş ceviz içi

Tahinli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, şeker ve sütü karıştırın. Kabın üzerini streçleyerek 10 dakika bekletin.
  • Yoğurma kabına unu alın. Tereyağı, sıvı yağ, tuz ve aktifleşen mayayı ekleyin.
  • Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streçleyin ve mayalanması için 1 saat bekletin.
  • Mayalanan hamuru 1-2 kere daha yoğurduktan sonra 12 parçaya ayırın. Her bezeyi merdane yardımıyla küçük küçük açın.
  • Üzerine tahinli karışımı sürüp rulo haline getirin ve gül şeklinde sarın.
  • Yumurta sarısını sürün cevizleri serpin 180° önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
  • İlk sıcağa çıkan çörekleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tahinli Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Aktif maya ile bu tarifi hazırlamak çok daha kolay.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025