Tahinli Çörek Tarifi
Tahinli Çörek tarifi: Tahinli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Tahinli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 çay bardağı ılık süt
- 4,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 avuç dövülmüş ceviz içi
Tahinli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker ve sütü karıştırın. Kabın üzerini streçleyerek 10 dakika bekletin.
- Yoğurma kabına unu alın. Tereyağı, sıvı yağ, tuz ve aktifleşen mayayı ekleyin.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streçleyin ve mayalanması için 1 saat bekletin.
- Mayalanan hamuru 1-2 kere daha yoğurduktan sonra 12 parçaya ayırın. Her bezeyi merdane yardımıyla küçük küçük açın.
- Üzerine tahinli karışımı sürüp rulo haline getirin ve gül şeklinde sarın.
- Yumurta sarısını sürün cevizleri serpin 180° önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
- İlk sıcağa çıkan çörekleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tahinli Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Aktif maya ile bu tarifi hazırlamak çok daha kolay.