Sütlü Patates Çorbası Tarifi
Sütlü Patates Çorbası tarifi: Sütlü Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Patates Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sütlü Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba İçin:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sütlü Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı tencereye alın ve soğanı iyice kavurun.
- Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulduktan sonra, küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve kavurun.
- 4 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Patatesler yumuşadıktan sonra, 1 su bardağı sütü yavaş yavaş, karıştırarak tencereye ekleyin ve çorbayı kaynamaya bırakın.
- Kaynatıp ocaktan aldığınız çorbayı blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Afiyet olsun.
Sütlü Patates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbaya ekleyeceğiniz su miktarının bir kısmını veya tamamını önceden hazırladığınız tavuk suyu, et suyu, kemik suyu ile değiştirebilirsiniz. Sıvı yağ yerine arzuya göre tereyağı tercih edebilirsiniz.
Sütlü Patates Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz sıvı yağda kırmızı toz biber ve nane yakarak çorbanızın üstüne ekleyebilirsiniz.