Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sütlü Ekmek Tarifi

Sütlü Ekmek

Sütlü Ekmek Tarifi

Sütlü Ekmek tarifi: Sütlü Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sütlü Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un
  • 150 gram tereyağı
  • 150 mililitre ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 15 gram şeker (2 tatlı kaşığı)
  • 10 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurt sarısı (üzerine sürmek için)
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Sütlü Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt ile mayayı iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte harmanlayın. Sütlü mayayı unun içerisine ilave edin.
  • Yumurta ve şekeri de ilave edip, homojenize oluncaya kadar yoğurun. En son tuzu ilave edip katlayarak hamuru yoğurmaya devam edin.
  • En son tuzu ilave edip katlayarak hamuru yoğurmaya devam edin. Hamuru 50'şer gramlık bezeler halinde tezgah üzerinde mayalandırın. Fırını fansız programda 180 dereceye ısıtın.
  • Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hafifçe unlayın. Mayalanan bezelerin gazını alıp tezgah üzerinde 15 dakika daha mayalandırın.
  • Fırın tepsisine yuvarlak şekilleri ile yan yana dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Sütlü Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021