Sütlü Ekmek Tarifi
Sütlü Ekmek tarifi: Sütlü Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sütlü Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Sütlü Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 150 gram tereyağı
- 150 mililitre ılık süt
- 1 paket instant maya
- 15 gram şeker (2 tatlı kaşığı)
- 10 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurt sarısı (üzerine sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Sütlü Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ile mayayı iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte harmanlayın. Sütlü mayayı unun içerisine ilave edin.
- Yumurta ve şekeri de ilave edip, homojenize oluncaya kadar yoğurun. En son tuzu ilave edip katlayarak hamuru yoğurmaya devam edin.
- En son tuzu ilave edip katlayarak hamuru yoğurmaya devam edin. Hamuru 50'şer gramlık bezeler halinde tezgah üzerinde mayalandırın. Fırını fansız programda 180 dereceye ısıtın.
- Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hafifçe unlayın. Mayalanan bezelerin gazını alıp tezgah üzerinde 15 dakika daha mayalandırın.
- Fırın tepsisine yuvarlak şekilleri ile yan yana dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!