Soya Soslu Balık Böreği Tarifi
Soya Soslu Balık Böreği tarifi: Soya Soslu Balık Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Soya Soslu Balık Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Soya Soslu Balık Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 2 adet mezgit fileto
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam karabiber-tuz karışımı
- 500 gram kızartma yağı
Soya Soslu Balık Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Filetoları çıkmış, temizlenmiş balıkları haşlayın. Haşlandıktan sonra ocaktan alıp minik parçalara bölün.
- Tavayı ısıtın, ısınan tavada tereyağını eritin.
- Tereyağı eridikten sonra küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını ekleyip soteleyin.
- Taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Balıklar sotelendikten sonra tavayı ocaktan alıp soya sosunu, maydanoz ve taze soğanları ekleyin. İç harcı soğumaya bırakın.
- Her bir yufkayı dört eş parçaya bölüp 8 adet üçgen hazırlayın.
- Üçgenin taban kısmını ortalayarak harcı yerleşritin ve kenarları içe kıvırarak yassı rulolar şeklinde sarın.
- Kızartma yağını hazırlayın ve iyice ısınınca börekleri kızartın. Afiyet olsun!
Soya Soslu Balık Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Balık seçiminizi, bol beyaz etli ve az kılçıklı balıklardan yana yaparsanız böreğiniz o denli lezzetli olacaktır.
Soya Soslu Balık Böreği tarifi için servis önerisi
Yanında küçük bir sosluğun içersinde soya sosu ile servis edebilirsiniz.