Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon Tarifi
Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon tarifi: Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 180 gram somon fileto (derisi üzerinde)
- 100 gram haşlanmış (patates)
- 1/2 su bardağı krema
- 200 gram ıspanak
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (ıspanak püresi için)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 2 adet cherry domates (fırında kızartılmış)
- 1/2 su bardağı çektirilmiş balzamik sos
Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon tarifi nasıl yapılır?
- Arzuya göre zeytinyağı ve biberiye ile marine ettiğiniz somonu, kızdırılmış yağsız tavada ters yüz ederek iki tarafını da 2'şer dakika kadar kızartın.
- Tavada mühürlenen fileto somonu, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.
- Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun. Krema, tuz ve kekik ilavesi ile püre haline getirin.
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Ispanağı, arzu ettiğiniz kuru baharatları da kullanarak 2 dakika kadar soteleyin.
- Servisinde kullanmak üzere; cherry domatesleri kabuğu ile birlikte bütün olarak derin yağda kızartın.
- Geniş bir servis tabağına patates püresini yayın. Üzerine sotelenmiş ıspanakları ilave edin. En üste pişirdiğiniz somon balığını yerleştirin.
- Kızartılmış domatesleri tabağa alın. Çektirilmiş balsamik sosu balığın üzerine arzu ettiğiniz kadar gezdirerek bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon tarifinin püf noktası nedir?
Pişme esnasında dağılmaması ve görselinin bozulmaması için fileto somonun derisini çıkartmayın.Somonu, yağlı bir balık olduğu için yüksek ısıda ve yağsız tavada pişirmeye özen gösterin.
Sote Ispanak ve Patates Püreli Tavada Somon tarifi için servis önerisi
Tabakta renk olması için haşlanmış kuşkonmazları tuz ilavesi ile blenderda püre haline getirip sunumda yer verebilirsiniz.