Soslu Çıtır Börek Tarifi
Soslu Çıtır Börek tarifi: Soslu Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Soslu Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 kase haşlanmış patates (harç olarak)
- 1 kase ıspanak (harç olarak)
Soslu Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Önce yumurta sarılarını ayırıp, aklarını derin bir kabın içine alıyoruz ve yoğurt, süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz..
- Baklava yufkasından 2 adet alıp, üst üste koyup hazırladığımız sosu fırça ile sürüp, üzerine 2 adet yufka daha koyarak sos sürün.
- Tekrar 2 adet yufka koyuyoruz ve sos sürüyoruz. 6 adet yufka kullanıyoruz.
- Yufkanın uzun tarafına, boydan boya malzememizi koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde soslayarak, rulo şeklinde sarıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tepside ki börekleri dört eşit parça olacak şekilde kesiyoruz.
- Kalan sosun içine kenara ayırdığımız yumurta sarılarını da ekleyip, iyice karıştırıyoruz ve böbreklerin üzerine bol miktarda sürün.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Soslu Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
İç olarak damak zevkinize göre, peynir, kıyma, patates, ıspanak kullanabilirsiniz.