Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Soğan Pidesi Tarifi

Soğan Pidesi

Soğan Pidesi Tarifi

Soğan Pidesi tarifi: Soğan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Soğan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Soğan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • - aldığı kadar un
  • 10 yemek kaşığı sıvı yağ ( yufkaların üzeri için)

İç Malzemesi için:

  • 6 adet soğan (doğranmış)
  • 3 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1,5 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Soğan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Isıtılmış tavada sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar pişirin.
  • Salçayı ve ardından domates rendesini ekleyip orta ateşte pişirin.
  • Tuz ve karabiberi de eklenen iç harcı ocaktan almadan önce maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • Hamur için bir kapta tüm malzemeleri yoğurun ve 30 dakika mayalamaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve 5 eşit beze olacak şekilde bölün.
  • Bezeleri tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
  • Açtığınız yufkaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün.
  • 3 adet yufkayı tepsinize yerleştirin.
  • İç harcın tam altında olacak dördüncü yufkayı hamur olmaması için 170 derecede 7 dakika kadar ayrı bir tepside fırınlıyoruz.
  • Fırınlanan yufkayı diğer üç yufkanın üzerine koyduktan sonra iç harcı yufkanın her yerine yayıyoruz.
  • Son yufkayı da harcın üzerine güzelce yerleştirdikten sonra bir kapta çırptığınız yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımını yufkanın üzerine iyice yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025