Siyez Unlu Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Siyez Unlu Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi: Siyez Unlu Dereotlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Siyez Unlu Dereotlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Siyez Unlu Dereotlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı siyez unu (elinizde olan herhangi bir unu da kullanabilirsiniz)
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1/2 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta akı
İçi için:
- 1 kase süzme peynir (beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu (Susam,çörek otu da kullanabilirsiniz)
Siyez Unlu Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu, mahlep, tuz, şeker, yumurta akı, yoğurt ve sirkeyi kabın içerisine alıp yoğurun. Hamurun kıvamına göre un ekleyebilir veya eklemeyebilirsiniz.
- Kıvam alan hamurun içine ince kıyım doğranmış dereotlarını da ekleyip ele yapışmaz bir hamur elde ediniz.
- Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açınız ve içerisine peyniri ekleyip kapatınız.
- Tüm hamurda aynı işlemi yapınız ve fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaşları ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.