Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi: Şehriyeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Şehriyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şehriyeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 0,5 çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tabanı geniş bir tencereye yağları alın ve eritin.
  • Tel şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler rengini değiştirip, altın sarısı renk alana kadar kavurun.
  • Ardından bulguru ekleyin. Bulgurun rengi değişene kadar kavurun.
  • Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın. İçerisine tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyerek, kapağını kapatın.
  • 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su oranına bakın.
  • Bulgurlar piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek 20 dakika dinlendirin. Bu aşamada dilerseniz taze baharat ekleyebilirsiniz.
  • Pilavınız demlendikten sonra ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Tarifin içerisindeki su yerine, aynı oranda kemik suyu da kullanabilirsiniz. Dilerseniz kemik suyunuzu yapım aşamasındayken soğan, karanfil gibi malzemeler ile lezzetlendirebilirsiniz.

Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi

Pilavınızın demlenme aşamasında içerisine dağ kekiği serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025