Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Vegan Çörek Tarifi

Sebzeli Vegan Çörek

Sebzeli Vegan Çörek Tarifi

Sebzeli Vegan Çörek tarifi: Sebzeli Vegan Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Vegan Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Vegan Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5-3 su bardağı un

Dolgu için:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Sebzeli Vegan Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık su ve toz şekeri ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
  • Ilık su, zeytinyağı, tuz ve beklettiğiniz mayayı derin bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kaşık ile karıştırın. Yumuşak bir hamur haline gelince un ekleyerek elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Üzerini kapatın, ılık ortamda 40 dakika bekletin.
  • Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Elinizle hamuru dört köşesinden kaldırıp ortaya doğru katlayın. Elinizle hafifçe üzerine bastırın ve bu işlemi iki kez daha tekrarlayın.
  • Hamuru tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 40 dakika daha bekletin.
  • Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Yoğurmadan 3 eşit parçaya bölün, elinizde hafifçe yuvarlayın ve merdane ile her birini 25 cm uzunluğunda oval şekilde açın.
  • Soğuyan cevizli dolguyu üzerlerine yayın, uzun kenarlarından rulo şeklinde sarın. İki ruloyu yan yana kalıba yerleştirin. Üçüncü ruloyu iki rulonun ortasına koyun, üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
  • Su ve pekmezi karıştırın. Mayalanan hamurun üzerine fırça ile sürün ve 30-35 dakika pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın.
  • Bekletmeden kalıptan çıkarın, 10 -15 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025