Scone Tarifi
Scone tarifi: Scone için gerekli malzemeler nelerdir? Scone nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
17 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Scone yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt (175 ml.)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2,5 su bardağı un (280 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker (30 gram)
- 6 yemek kaşığı donmuş tereyağı (125 gram)
Tuzlu ve şekersiz yapmak isteyenler için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı tuz (ilave olarak)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
Scone tarifi nasıl yapılır?
- Tarifi yapmaya başlamadan önce tereyağını ufak parçalara bölün ve derin dondurucuya alın.
- Sütün de soğuk olduğundan emin olun.
- Sütün içerisine sirkeyi ekleyip karıştırın ve buzdolabında en az beş dakika dinlendirin.
- Kuru malzemeleri derin bir kabın içerisinde birleştirin. (Bu aşamada eğer tuzlu çeşidini yapmak istiyorsanız şekeri koymayın, toz biberi ekleyin ve tuzu arttırın.)
- Kuru malzemelere donmuş tereyağını ufalaya ufalaya birleştirin ve kum kıvamında bir karışım elde edin. (tuzlu çeşidini yapanlar bu aşamada kaşar peynirinin birazını üzeri için bırakıp kalanını içine ekleyebilirler)
- Karışıma dolaptaki sirkeli sütü azar azar ekleyip spatula ile çok fazla karıştırmadan bastırarak birleştirin.
- Hamur toparlanınca buz dolabında kıvamı sertleşene kadar 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgaha alın ve 1- 1.5 santimetre kalınlığında merdane ile fazla bastırmadan açın.
- Hamuru dilerseniz yuvarlak, dilerseniz üçgen şekillerde kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
- Üzerlerindeki fazla unu fırça yardımı ile uzaklaştırın.
- Yumurta sarısı ve sütü çırpın. Hamurların her yerine gelecek şekilde sürün.
- Önceden ısıtılmış 185 derecelik (alt, üst, fanlı) fırında 15-20 dakika her yerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan sconlarınızı sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.