Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Scone Tarifi

Scone

Scone Tarifi

Scone tarifi: Scone için gerekli malzemeler nelerdir? Scone nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Scone yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt (175 ml.)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2,5 su bardağı un (280 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (30 gram)
  • 6 yemek kaşığı donmuş tereyağı (125 gram)

Tuzlu ve şekersiz yapmak isteyenler için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz (ilave olarak)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt

Scone tarifi nasıl yapılır?

  • Tarifi yapmaya başlamadan önce tereyağını ufak parçalara bölün ve derin dondurucuya alın.
  • Sütün de soğuk olduğundan emin olun.
  • Sütün içerisine sirkeyi ekleyip karıştırın ve buzdolabında en az beş dakika dinlendirin.
  • Kuru malzemeleri derin bir kabın içerisinde birleştirin. (Bu aşamada eğer tuzlu çeşidini yapmak istiyorsanız şekeri koymayın, toz biberi ekleyin ve tuzu arttırın.)
  • Kuru malzemelere donmuş tereyağını ufalaya ufalaya birleştirin ve kum kıvamında bir karışım elde edin. (tuzlu çeşidini yapanlar bu aşamada kaşar peynirinin birazını üzeri için bırakıp kalanını içine ekleyebilirler)
  • Karışıma dolaptaki sirkeli sütü azar azar ekleyip spatula ile çok fazla karıştırmadan bastırarak birleştirin.
  • Hamur toparlanınca buz dolabında kıvamı sertleşene kadar 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgaha alın ve 1- 1.5 santimetre kalınlığında merdane ile fazla bastırmadan açın.
  • Hamuru dilerseniz yuvarlak, dilerseniz üçgen şekillerde kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
  • Üzerlerindeki fazla unu fırça yardımı ile uzaklaştırın.
  • Yumurta sarısı ve sütü çırpın. Hamurların her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Önceden ısıtılmış 185 derecelik (alt, üst, fanlı) fırında 15-20 dakika her yerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sconlarınızı sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025