Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salçalı Ekmek Tarifi

Salçalı Ekmek

Salçalı Ekmek Tarifi

Salçalı Ekmek tarifi: Salçalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salçalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket instant maya
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Salçalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Büyük bir cam kasede su, süt, toz şeker, maya karıştırılır. 10 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir. Tereyağı eklenir, karıştırılır.
  • Un azar azar eklenir, çatalla karıştırılır. Son kalan un ile tuz eklenir. Yapışkan ama yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Kasenin üzeri streçlenir. Hamur iki katı olana kadar 1 saat kadar ılık ortamda bekletilir. (Hamur 50 dereceye ısıtılıp kapatılan fırında mayalanabilir)
  • Kabaran hamur un serpilmiş tezgaha aktarılır. Eller zeytinyağıyla yağlanır. Hamur birkaç kez katlanır. 20 x 30 cm dikdörtgen şekline getirilir.
  • Domates salçası ve biber salçası zeytinyağıyla karıştırılır. Hamurun her yerine yayılır.
  • Hamur kısa kenardan rulo yapılarak tabanı tereyağı ile yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir. Kalıbın üzeri streçlenir. 1 saat daha mayalanması için beklenir.
  • Fırın tabanına bir kapta su konur. Tel ızgara en alt rafa yerleştirilir. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırının en alt katında 35-40 dakika pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince kalıptan çıkarılıp tel ızgaraya alınır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025