Salçalı Ekmek Tarifi
Salçalı Ekmek tarifi: Salçalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Salçalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 paket instant maya
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Salçalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Büyük bir cam kasede su, süt, toz şeker, maya karıştırılır. 10 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir. Tereyağı eklenir, karıştırılır.
- Un azar azar eklenir, çatalla karıştırılır. Son kalan un ile tuz eklenir. Yapışkan ama yumuşak bir hamur elde edilir.
- Kasenin üzeri streçlenir. Hamur iki katı olana kadar 1 saat kadar ılık ortamda bekletilir. (Hamur 50 dereceye ısıtılıp kapatılan fırında mayalanabilir)
- Kabaran hamur un serpilmiş tezgaha aktarılır. Eller zeytinyağıyla yağlanır. Hamur birkaç kez katlanır. 20 x 30 cm dikdörtgen şekline getirilir.
- Domates salçası ve biber salçası zeytinyağıyla karıştırılır. Hamurun her yerine yayılır.
- Hamur kısa kenardan rulo yapılarak tabanı tereyağı ile yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir. Kalıbın üzeri streçlenir. 1 saat daha mayalanması için beklenir.
- Fırın tabanına bir kapta su konur. Tel ızgara en alt rafa yerleştirilir. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırının en alt katında 35-40 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince kalıptan çıkarılıp tel ızgaraya alınır. Afiyet olsun.