Salamlı Peynirli Örgü Ekmek Tarifi
Salamlı Peynirli Örgü Ekmek tarifi: Salamlı Peynirli Örgü Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Salamlı Peynirli Örgü Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Salamlı Peynirli Örgü Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Harcı için:
- 300 gram salam
- 2 su bardağı kaşar peyniri
- 200 gram krem peynir
- 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
Üzeri için:
Salamlı Peynirli Örgü Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Unu bir kaba alın. Ortasını bardağın ters tarafıyla çukurlaştırın. Eli ısırmayacak sıcaklıktaki suyu çukur kısma dökün.
- Mayayı ve toz şekeri suyun içine dökün. Unu karıştırmadan, sadece maya ve toz şekeri karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin.
- Tuzu dolaştırarak unlu kısmın üzerine dökün.
- Zeytinyağını ekleyin ve dıştan içe doğru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini streç film ile kapatın ve yarım saat mayalanması için bekletin.
- Ara ara unladığınız tezgaha hamuru alın. Hamuru ara ara çevirerek, merdaneyle 50×55 cm ebatlarında, görseldeki incelikte açın.
- Sırasıyla önce krem peyniri hamurun her yerine sürün. Ardında dereotunu serpin. Onun üzerine salam dilimlerini yerleştirin. Salamların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Hamuru çevire çevire rulo haline getirin.
- Hamuru uzunlamasına bıçakla ortadan tamamen kesin.
- İki parça olan hamuru birbirine dolayarak örgü haline getirin.
- Yağlı kağıt serdiğinız bir fırın kabının tam ortasına ısıya dayanıklı yuvarlak bir kap yerleştirin.
- Örgü hamuru fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Salamlı Peynirli Örgü Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Harç olarak dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Sucuk, sosis, zeytin vb. Ayrıca unlar farklılık gösterebileceğinden unun miktarını azaltıp çoğaltmanız gerekebilir. Önemli olan yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde etmek.