Sade Cheesecake Tarifi
Sade Cheesecake tarifi: Sade Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Sade Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 165 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
- 50 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 paket şekerli vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet vanilyalı puding
- 750 gram süzme yoğurt
- 3 adet yumurta akı
- 155 gram toz şeker
Sade Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Unu kabartma tozu ile birlikte eleyin.
- Üzerine sadece 70 gram toz şekeri, bir paket şekerli vanilini, tuzu, 1 yumurtayı ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
- Sürenin sonunda hamuru kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğutun.
- Krema için yumurta sarılarını, şekerli vanilini ve geri kalan toz şekeri 3 dakika çırpın.
- Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip iki dakika daha çırpın.
- Toz halindeki pudingi ve yoğurdu ekleyin, 2 dakika daha çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını 3 dakika çırpın.
- Kar haline gelen yumurta aklarını tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak diğer karışıma ekleyin.
- Soğuyan tartın üzerine dökun ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Fırında çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve daha sonra buzdolabına alın.
- 3-4 saat bekletip kalıptan çıkartın.