Reçelli Kurabiye Tarifi
Reçelli Kurabiye tarifi: Reçelli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Reçelli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Reçelli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı toz zencefil
İçi için:
- 4 yemek kaşığı çilek reçeli
- 4 yemek kaşığı kayısı reçeli
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Reçelli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşayana kadar beklettiğiniz tereyağı, elenmiş pudra şekeri ve yumurta sarısını karıştırma kabına alın.
- Elinizle krema haline gelene kadar karıştırın. Toz zencefili bu aşamada ekleyin.
- Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
- Kurabiye hamurunu göz kararı iki eşit parçaya böldükten sonra hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
- Kenarları tırtıklı hamur rulosu yardımıyla açtığınız hamurlardan kare parçalar kesin.
- Kare hamurların orta kısımlarına çay kaşığının ucu yardımıyla çilek ya da kayısı reçeli bırakın. Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru katlayıp reçelli kısım üzerinde birleştirin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin. Üzerleri hafif bir renk alan kurabiyeleri, fırından çıkardıktan sonra oda ısısında dinlendirin.
- Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz kurabiyeleri, sevdiklerinizle paylaşın.
Reçelli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye yapımında kullandığınız malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.Kurabiyelerin adet sayısı kullandığınız kurabiye kalıplarının büyüklüklerine ve şekillerine göre değişiklik gösterebilir.