Reçelli Çörek Tarifi
Reçelli Çörek tarifi: Reçelli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Reçelli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Reçelli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı mascarpone peyniri
- 3 yemek kaşığı reçel (arzu ettiğiniz meyvelerden hazırlanmış)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 adet küçük boy yumurta
Reçelli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı yoğurma kabına alarak ılık süt ile çözdürün.
- Üzerine sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
- Unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve üzerini bir bezle kapatarak mayalanmaya bırakın.
- Dinlenen hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun orta kısmını kesmeden, kenarlarına 6 cm'lik kesikler açın.
- Hamurun orta kısmına mascarpone peynirini güzelce yayın. Üzerine reçeli sürün.
- Kenarlarda bıraktığınız parçaları bir sağdan bir soldan alarak üst üste kapatın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Reçelli Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru uzun süre dinlendirirseniz daha iyi sonuç elde edersiniz. Kullanacağınız reçelin çok akışkan kıvamlı olmamasına dikkat edin.