Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Puf Bagel Tarifi

Puf Bagel

Puf Bagel Tarifi

Puf Bagel tarifi: Puf Bagel için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Bagel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Puf Bagel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

Haşlamak için:

  • 2,5 litre su
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı çekirdek içi

Puf Bagel tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü hafif ısıtıp içerisine tereyağını ekleyerek erimesini sağlayalım. Maya ve şekeri ilave ederek iyice karıştıralım.
  • Unu ekleyip biraz katılaşınca tuzu ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru, üzeri örtülü 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölelim.
  • Elimizle yuvarlayarak bezeler oluşturalım. Bezelerin ortasına oklava ile delik açalım. Kaynamış suyun içinde 1 dakika pişirelim. Havlu kağıdın üzerine alarak fazla suyunu alalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.nÜzerine yumurta beyazı sürerek çörek otu, susam, haşhaş ve çekirdek içine batıralım. 200 derece fırında 20 dakika, kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.

Puf Bagel tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz arasına peynir, domates, marul ekleyerek sandviç şeklinde tüketebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025