Puf Bagel Tarifi
Puf Bagel tarifi: Puf Bagel için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Bagel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Puf Bagel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Haşlamak için:
- 2,5 litre su
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 2 yemek kaşığı çekirdek içi
Puf Bagel tarifi nasıl yapılır?
- Sütü hafif ısıtıp içerisine tereyağını ekleyerek erimesini sağlayalım. Maya ve şekeri ilave ederek iyice karıştıralım.
- Unu ekleyip biraz katılaşınca tuzu ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru, üzeri örtülü 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölelim.
- Elimizle yuvarlayarak bezeler oluşturalım. Bezelerin ortasına oklava ile delik açalım. Kaynamış suyun içinde 1 dakika pişirelim. Havlu kağıdın üzerine alarak fazla suyunu alalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.nÜzerine yumurta beyazı sürerek çörek otu, susam, haşhaş ve çekirdek içine batıralım. 200 derece fırında 20 dakika, kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.
Puf Bagel tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz arasına peynir, domates, marul ekleyerek sandviç şeklinde tüketebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.