Portakallı Elmas Kurabiye Tarifi
Portakallı Elmas Kurabiye tarifi: Portakallı Elmas Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Elmas Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Portakallı Elmas Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram tereyağı (ya da margarin)
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker (üzerini bulamak için)
- 10 çay kaşığı kakaolu fındık kreması (ortası için)
Portakallı Elmas Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker ve kakaolu fındık kreması dışındaki tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Un miktarı değişiklik gösterebileceği için kontrollü olarak ekliyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra her yerini toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
- Ortalarına bir kaşık sapı ya da oklava ucuyla hafifçe bastırıp çukurlaştırıyoruz. Toplamda yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor bu ebatlarda.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında rengi değişmeyecek şekilde ısıtıyoruz. Soğuduktan sonra ortalarına kakaolu fındık kreması ekleyip servis yapıyoruz.