Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Tuzlu Kurabiye Tarifi

Çıtır Tuzlu Kurabiye

Çıtır Tuzlu Kurabiye Tarifi

Çıtır Tuzlu Kurabiye tarifi: Çıtır Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta beyazı

Çıtır Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve tuzu genişçe bir kapta iyice yoğurun.
  • Üzerine kabartma tozunu koyun, unu ise yedire yedire ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Fırınınızı 200 derecede alt üst ayarda açın.
  • Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizin içinde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamuru yumurta beyazına ve sonrasında susam ve çörek otuna batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Isınmış olan fırınınıza tepsinizi yerleştirin, üstleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleriniz piştikten sonra tepsinizi fırından çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana kadar dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Çıtır Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Sirke yerine yine aynı miktarda sıkılmış limon suyu da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Çıtır Tuzlu Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021