Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi
Portakallı Anne Kurabiyesi tarifi: Portakallı Anne Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Anne Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Portakallı Anne Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 kase toz şeker (bulamak için)
Portakallı Anne Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurta, tereyağı, şekeri aktarın. Güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine portakal suyu ve kabuğunu ekleyerek yeniden karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışımın içerisine kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.
- Bir kase dolusu şekere tek bir yüzünü bulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecede 20-25 dakika pişirdikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Ardından servis edin.
Portakallı Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kaplayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra da şekil verebilirsiniz. Unu azar azar eklemenizi öneririz. Hafif ele yapışan bir hamur olacaktır. 1 porsiyon 2 adet olarak hesaplanmıştır.