Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi

Porsiyonluk Perde Pilavı

Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi

Porsiyonluk Perde Pilavı tarifi: Porsiyonluk Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan su
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un

Pilavı için:

  • 2 adet tavuk budu
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı çiğ badem (kabukları soyulmuş)

Porsiyonluk Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir tencereye tavukları yıkayıp alın ve üstlerine çıkacak kadar su doldurun, ocağın altını açın ve tavuklar pişene dek yaklaşık 25 dakika kaynatın.
  • Pilavı için yapışmaz tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın ve fıstıkları renkleri dönene dek kavurun.
  • Ardından yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve onları da biraz kavurduktan sonra üstlerine haşlamış olduğunuz tavukların suyundan 3 su bardağı tavuk suyu ekleyin.
  • Şeker ve tuzunu da ekledikten sonra karıştırın ve kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp altını kısın ve pilav suyunu çekene dek pişirin, yaklaşık 15 dakika.
  • Pilav pişerken tavukları didikleyin ve pişmiş olan pilava didiklenmiş tavukları ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın
  • Bir kaba bademleri alın ve üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyip, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için 10 dakika kadar bekleyin.
  • Hamuru için gerekli olan un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru 10 dakika kenarda bekletin. Hamur beklerken bademlerin kabuklarını soyun.
  • Pilavınız için ister ısıya dayanıklı fırın kabı, isterseniz de cupcake kalıbı tercih edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz kapların diplerine kabuksuz bademleri dilediğiniz gibi yerleştirin.
  • Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her bir bezeyi hafif unlanmış tezgahta, pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurları, dibine badem koyduğunuz kalıplara yerleştirin ve içlerine hazırlamış olduğunuz tavuklu pilavı doldurduktan sonra, sarkan hamurlarla pilavın üstünü kapatın.
  • Bu şekilde hazırladığınız kalıpları bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişince fırından çıkartıp bir servis tabağına ters çevirdiğiniz perde pilavınızı sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025