Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi
Porsiyonluk Perde Pilavı tarifi: Porsiyonluk Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Porsiyonluk Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan su
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un
Pilavı için:
- 2 adet tavuk budu
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı çiğ badem (kabukları soyulmuş)
Porsiyonluk Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye tavukları yıkayıp alın ve üstlerine çıkacak kadar su doldurun, ocağın altını açın ve tavuklar pişene dek yaklaşık 25 dakika kaynatın.
- Pilavı için yapışmaz tabanlı bir tencereye zeytinyağını alın ve fıstıkları renkleri dönene dek kavurun.
- Ardından yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve onları da biraz kavurduktan sonra üstlerine haşlamış olduğunuz tavukların suyundan 3 su bardağı tavuk suyu ekleyin.
- Şeker ve tuzunu da ekledikten sonra karıştırın ve kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp altını kısın ve pilav suyunu çekene dek pişirin, yaklaşık 15 dakika.
- Pilav pişerken tavukları didikleyin ve pişmiş olan pilava didiklenmiş tavukları ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın
- Bir kaba bademleri alın ve üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyip, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için 10 dakika kadar bekleyin.
- Hamuru için gerekli olan un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 10 dakika kenarda bekletin. Hamur beklerken bademlerin kabuklarını soyun.
- Pilavınız için ister ısıya dayanıklı fırın kabı, isterseniz de cupcake kalıbı tercih edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz kapların diplerine kabuksuz bademleri dilediğiniz gibi yerleştirin.
- Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her bir bezeyi hafif unlanmış tezgahta, pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurları, dibine badem koyduğunuz kalıplara yerleştirin ve içlerine hazırlamış olduğunuz tavuklu pilavı doldurduktan sonra, sarkan hamurlarla pilavın üstünü kapatın.
- Bu şekilde hazırladığınız kalıpları bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişince fırından çıkartıp bir servis tabağına ters çevirdiğiniz perde pilavınızı sıcak sıcak servis edin.