Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kars Üzümlü Süzme Pilavı Tarifi

Kars Üzümlü Süzme Pilavı

Kars Üzümlü Süzme Pilavı Tarifi

Kars Üzümlü Süzme Pilavı tarifi: Kars Üzümlü Süzme Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kars Üzümlü Süzme Pilavı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kars Üzümlü Süzme Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav için:

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı sade yağ (yoksa tereyağı)
  • 2,5 litre su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Kars Üzümlü Süzme Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pirinci yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletelim. Tencerede 2,5 litre suyu kaynatıp tuzu ekleyelim. Kaynadıktan sonra pirinci ekleyip 5-6 dakika kadar orta ateşte haşlayalım.
  • Pirinçler piştikten sonra süzgece alıp suyunu süzelim. İyice suyu süzüldükten sonra pilav tenceresine boşaltalım. Üzerine sade(sarı)yağı eritip eşit bir şekilde dökelim. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte demlenmeye bırakalım. Eğer sade yağımız yoksa onun yerine tereyağını parça parça pilavın üzerine eşit şekilde koyalım. 30 dakika kadar pilavın demlenmesi gerekir.
  • Kuru üzümü ayrı bir küçük tencerede üzerine yarım su bardağı su ekleyip  suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.
  • Suyunu çeken üzüme iki çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Bir iki kez karıştırıp hemen ocağın altını kapatalım.
  • En son pilavımızı servis tabağına koyup üzerine pişirdiğimiz üzümden koyalım.Afiyet olsun.

Kars Üzümlü Süzme Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pirinci haşlarken çok fazla yumuşak olmamasına dikkat edelim. Çünkü sonradan pilav tenceresinde de pişeceğinden çok fazla suda tutmayalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kars Üzümlü Süzme Pilavı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021