Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi
Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi: Porsiyonluk Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 porsiyon
Porsiyonluk Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram margarin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker (Su bardağından 2 parmak eksik)
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
- 4 su bardağı un
Harcı için:
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağı ceviz
Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyin.
- Elmalar sularını bırakıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tarçın ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeleri bir kapta yoğurun. Unu 3 su bardağından sonra kontrollü ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Turta için kalıpları yağlayın.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve kalıp büyüklüğünde kalıbın içerisinde açın.
- Harcı 1 yemek kaşığı olarak paylaştırın. Hamuru paylaştırdıktan sonra da geriye kalan hamuru üzerine kullanın. Bunun için ayırdığınız hamuru ince bir şekilde açın.
- Uzun uzun dilimler ayırın. Kalıbınızın büyüklüğünde kesin. Önce yatay sonra dikey olarak üzerine dizin. Kapatın.
- 180 derecede kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dakika sürecek.