Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi

Porsiyonluk Elmalı Turta

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi

Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi: Porsiyonluk Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Porsiyonluk Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Porsiyonluk Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker (Su bardağından 2 parmak eksik)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilin
  • 4 su bardağı un

Harcı için:

  • 4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı ceviz

Porsiyonluk Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyin.
  • Elmalar sularını bırakıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tarçın ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.
  • Hamur için bütün malzemeleri bir kapta yoğurun. Unu 3 su bardağından sonra kontrollü ekleyin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Turta için kalıpları yağlayın.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve kalıp büyüklüğünde kalıbın içerisinde açın.
  • Harcı 1 yemek kaşığı olarak paylaştırın. Hamuru paylaştırdıktan sonra da geriye kalan hamuru üzerine kullanın. Bunun için ayırdığınız hamuru ince bir şekilde açın.
  • Uzun uzun dilimler ayırın. Kalıbınızın büyüklüğünde kesin. Önce yatay sonra dikey olarak üzerine dizin. Kapatın.
  • 180 derecede kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dakika sürecek.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025