Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Pişmaniye Kurabiye tarifi: Pişmaniye Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pişmaniye Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişmaniye Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir yoğurma kabına alın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzla yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstlerinin kızarmasına fırsat vermeden, pişene dek, yaklaşık 12 dakika pişirin.
  • Yayvan bir tabakta pudra şekeri ile hindistan cevizini karıştırın.
  • Fırından çıkan kurabiyeler henüz sıcaklarken, nazikçe birer birer alın ve hazırladığınız pudra şekerli karışıma bulayın.
  • Ardından soğumalarını bekleyin ve servis edin.

Pişmaniye Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyeler fırından çıktıklarında ok narin bir yapıda oluyor, o yüzden üstlerini bularken çok dikkatli ve yavaş davranın yoksa kırılabilirler.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025