Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pişi Tarifi

Pişi

Pişi Tarifi

Pişi tarifi: Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket yaş maya (21 gram)
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
  • 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
  • Hamuru 10 dakika kadar çeke çeke yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.
  • Mayalanmış hamuru merdane ile açın
  • Su bardağı ile keserek şekillendirin. Kestiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
  • Pişilerinizi fazla yağını bırakması için bir iki dakika havlu peçete üzerinde dinlendirin.
  • Afiyet olsun.

Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025