Pişi Tarifi
Pişi tarifi: Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 paket yaş maya (21 gram)
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
- 10 dakika kadar dinlendirin.
- Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
- Hamuru 10 dakika kadar çeke çeke yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.
- Mayalanmış hamuru merdane ile açın
- Su bardağı ile keserek şekillendirin. Kestiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
- Pişilerinizi fazla yağını bırakması için bir iki dakika havlu peçete üzerinde dinlendirin.
- Afiyet olsun.
Pişi tarifinin püf noktası nedir?
Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.