Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasalı ve Tavuklu Börek Tarifi

Pırasalı ve Tavuklu Börek

Pırasalı ve Tavuklu Börek Tarifi

Pırasalı ve Tavuklu Börek tarifi: Pırasalı ve Tavuklu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı ve Tavuklu Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasalı ve Tavuklu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 adet haşlanmış tavuk budu
  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam

Pırasalı ve Tavuklu Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaların beyaz kısımlarını uzunlamasına ikiye bölüp ince ince kıyın. Tavaya zeytin yağını koyun ve orta ateşte pırasaları yumuşayana kadar soteleyin.
  • Soteleme işlemi esnasında ara ara su ekleyip, pırasaların yanmasını engelleyebilir ve yumuşamasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Yumuşayan pırasalara baharatları ve ufak doğranmış tavuk etlerini de ekleyin. Karışım suyunu çekip bütünleşince ocaktan alın.
  • Milföyleri elinizle hafifçe esnetin ve ortasına harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun. Hamurları ikiye katlayıp kenarlarını çatal ile bastırarak kapatın.
  • Hamurların üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. 200 derecelik sıcak fırında börekleri altı ve üstü kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025