Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasalı Kaygana Tarifi

Pırasalı Kaygana

Pırasalı Kaygana Tarifi

Pırasalı Kaygana tarifi: Pırasalı Kaygana için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Kaygana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasalı Kaygana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 4 dal pırasa
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Pırasalı Kaygana tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabına un, süt ve yeteri kadar tuzu alıp çırpalım.Yumurta ekleyip tekrar çırpalım.
  • Doğranmış maydanoz, dereotu ve pırasayı ilave edip karıştıralım.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ sürüp ısıtalım.
  • Hazırladığımız hamurdan 1 kepçe kadar tavaya boşaltalım, çevirerek arkalı önlü pişirelim.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Hamuru ister ince isterseniz de kalın dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025